maher-psvVorige zomer verliet Adam Maher tot grote teleurstelling van veel fans onze voetbalclub. De overstap werd voor de Alkmaarse supporters nog wat wranger toen het er steeds meer op begon te lijken dat Maher bij zijn nieuwe club helemaal niet zo goed op zijn plaats was. Toch geeft Maher in een interview met het Algemeen Dagblad aan zijn transfer niet te betreuren. “Ik krijg nu voor het eerst met de druk van een topclub te maken. Het verwachtingspatroon is zó anders dan bij AZ”, zo liet hij weten.

Adam Maher maakte vorige zomer de overstap naar de club uit Eindhoven, die kort daarna ook nog eens het honderdjarige jubileum vierde. Misschien is er vanwege de transfer wel een biertje minder geschonken op het feest, want met een bedrag van 6,9 miljoen euro was de komst van de voormalig AZ-speler een flinke hap uit het budget van de club.

 

Teleurstellende resultaten

Maher mag dan aangeven nog steeds vertrouwen te hebben in zijn toekomst van de club, de vraag is of dat ook geldt voor de clubleiding. De dure aankoop scoorde dit seizoen pas vier keer voor PSV. Sinds de club met 2-0 verloor van RKC bracht Maher al enkele wedstrijden door op de bank. Na de betreffende wedstrijd gaf Maher zelf nog aan tevreden te zijn over zijn spel. Guus Hiddink, die als lid van de technische trainer Philip Cocu ondersteunt dacht daar duidelijk anders over: “”Als je na een verlies zegt dat je goed hebt gevoetbald, heb je geen zicht op de realiteit”, zo liet hij weten tegenover de NOS.