maherZoals vorig seizoen eigenlijk al verwacht werd heeft Adam Maher deze zomerstop de overstap gemaakt naar PSV. De 19-jarige dynamische middenvelder heeft bij de Eindhovenaren een contract getekend voor 5 jaar. PSV heeft AZ een transfersom van ongeveer 8 miljoen euro betaald.

De soap rondom Maher speelde al een hele tijd. Lang leek het erop dat hij vorig jaar in de winterstop al naar de club uit Eindhoven zou gaan, maar hij besloot uiteindelijk te blijven tot het einde van het seizoen. Dat was maar goed ook, aangezien mede dankzij Maher de beker werd gewonnen en Europees voetbal voor AZ werd veiliggesteld.maher2

Maher hoopt bij PSV successen te kunnen boeken op Europees gebied. Hoewel AZ op dit moment ook in Europees verband uitkomt, zal PSV in de voorronde van de Champions League spelen en daar hopen de Eindhovenaren en Maher te winnen en door te stomen naar het hoofdtoernooi. Die kans lijkt echter niet groot, aangezien PSV hoogstwaarschijnlijk geen geplaatste status heeft tijdens de loting voor de laatste voorronde.

Wij bedanken Maher voor zijn inzet voor AZ en hopen dat hij bij PSV de kans krijgt om vele Europese bekers te winnen. En mocht dat niet lukken, dan kunnen de AZ-fans over een paar jaar misschien als ludieke actie zelf een beker met een leuke gravering kopen voor Maher en deze aanbieden tijdens de wedstrijd AZ – PSV.