Nadat PSV vorige week nog met 1-0 verloor in Amsterdam, heeft de club uit Eindhoven in eigen huis weer wat punten gepakt. Helaas ging dat ten koste van AZ, dat na een 1-0 verlies zonder punten terug naar Alkmaar moest. De winnende goal werd daarbij al in de derde minuut gescoord en was afkomstig van de voet van Jetro Willems.

PSV klimt daardoor weer enkele plekken op de lijst, wat ook hard nodig is voor de club die vorig jaar nog zijn honderdste verjaardag vierde. Momenteel bekleedt het de zesde positie in de Eredivisie en staat daarmee twee plaatsen boven AZ. Een vlekkeloze overwinning was het overigens niet, want na de treffer van Willems leek PSV steeds meer de grip op de wedstrijd te verliezen. AZ creëerde daardoor weliswaar de nodige, maar wist deze helaas niet te benutten.

psv_az

Landstitel geen optie meer voor AZ

Hoewel PSV nu weer voorzichtig mag dromen van Europees voetbal en de landstitel in theorie ook nog een optie is, zijn de kansen op dat vlak voor AZ inmiddels wel verkeken. AZ-trainer Dick Advocaat ziet echter ook PSV de landstitel niet meer winnen. Toch ziet hij de toekomst voor PSV volgend seizoen rooskleuriger in. In een interview op de website van AZ roemt hij het jonge team en denkt hij dat met wat geduld en meer ervaring de landstitel voor PSV volgend seizoen een reële optie is. Vooral het vertrek van Ola Toivonen ziet hij als een goede stimulans om weer een nieuw en hecht team op te bouwen.