Brett Holman

De Australische voetballer Brett Holman werd op 27 maart 1984 geboren in Bankstown. De middenvelder/aanvaller mocht begin 2006 zijn debuut maken naar het nationale elftal van Australië. Holman kwam uiteindelijk tot 63 interlands voor zijn land. In 2001 debuteerde de voetballer in het betaalde voetbal bij Parramatta Power. Holman mocht op 5 januari 2001 invallen in het uitduel bij Adelaide City Force. In zijn debuutseizoen kwam de speler tot 12 competitieduels en vijf doelpunten.

Transfer naar Feyenoord

Holman kwam al snel op de radar van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord. De speler werd aangeraden bij de club door de voetbaltrainer David Mitchell. Uiteindelijk speelde Holman geen enkele minuut voor Feyenoord. De speler werd vier seizoenen op rij uitgeleend aan Excelsior. Holman speelde 134 wedstrijden voor de Rotterdamse club en kwam tot 39 doelpunten. In 2006 maakte de aanvaller de overstap naar NEC. In Nijmegen speelde de Australiër 59 wedstrijden en scoorde hij 13 doelpunten.

Holman bij AZ

In 2008 werd Brett Holman voor een bedrag van drie miljoen euro verkocht aan AZ. De speler was uiteindelijk vier seizoenen actief in Alkmaar. Holman kwam tot 92 wedstrijden en 16 doelpunten. In het seizoen 2008/2009 werd AZ ook direct landskampioen van Nederland, mede dankzij de rake treffers van de nieuwkomer. AZ wilde het contract van Holman in 2012 graag verlengen. Echter werd na het WK-voetbal duidelijk dat de aanvaller andere plannen had. Holman koos voor een nieuw avontuur in Engeland en vertrok transfervrij naar Aston Villa.

Transfervrij naar Aston Villa

Holman tekende begin juli 2012 een contract bij Aston Villa. Twee weken later mocht de Australiër debuteren tegen Burton Albion. In die oefenwedstrijd kwam Holman dan ook direct tot scoren. In december van datzelfde jaar noteerde de speler ook zijn eerste competitietreffer in het uitduel bij Queens Park Rangers.

Holman kiest voor het geld

Na één seizoen in Engeland te hebben gespeeld besloot Holman voor het geld te kiezen. De aanvaller ging spelen voor de voetbalclub Al-Nasr SC uit de Verenigde Arabische Emiraten. In 2015 speelde de voetballer nog één seizoen voor Emirates CSC uit hetzelfde land.

Brisbane Roar

In juni 2016 zat Holman zonder club. De Australiër besloot terug te keren naar Nederland en mocht enkele maanden meetrainen bij NEC. In september tekende Holman een driejarig contract bij Brisbane Roar. Na drie seizoenen stopte Holman als professioneel voetbalspeler.

Comments are closed.